Bandenwissel

Rijd veilig het nieuwe seizoen tegemoet

Heeft u er al eens bij stilgestaan hoe groot het contactoppervlak is, oftewel het raakvlak, tussen uw banden en de weg? Maak eens een vuist met uw ene hand en leg die in de palm van uw andere hand: dat is de contactzone. U heeft dus maar een aantal vierkante centimeters om:

 

  • Uw auto stabiel en baanvast te houden
  • Het water af te voeren
  • Grip op de weg te krijgen
  • Uw remafstand te beperken

 

Het is daarom van groot belang dat uw banden in goede conditie verkeren. Bosch Car Service Govaerts Hugo in Linter kan u hierbij helpen met de bandenwissel. Per seizoen verschillen de omstandigheden op de weg. Daarom is het verstandig om uw banden hierop aan te passen en tijdig te verwisselen. Natuurlijk vervangen wij ook uw banden als deze versleten zijn.

Ook in de winter goede grip

In de winter zijn de weersomstandigheden vaak heftiger dan in de zomer. Pas uw banden hier op aan. Het speciale profiel van de winterbanden zorgt voor een snellere afvoer van water of sneeuw. Zo heeft u meer grip en stabiliteit op de weg.

Zuinig met zomerbanden

Blijf echter niet te lang doorrijden op uw winterbanden. Tijdens de lente kunt u beter terugschakelen naar zomerbanden. Winterbanden hebben namelijk een hogere rolweerstand, waardoor u meer brandstof verbruikt. Ook slijten winterbanden sneller door hun zachte rubber. Tot slot is de remafstand van winterbanden langer, in de zomer rijden met zomerbanden is dus een stuk veiliger.

Rijd niet door op versleten banden

Bij Bosch Car Service Govaerts Hugo vervangen wij graag uw versleten banden. Doorrijden op versleten banden kan gevaarlijk zijn, omdat u door het versleten profiel weinig grip hebt op de weg. Bovendien verhoogt de kans op aquaplaning sterk na een heftige regenbui.